Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه چهارمحال و بختیاری|  13 آبان روز پر هزینه و البته پرافتخاری در تاریخ سیاسی انقلاب اسلامی به شمار می‌رود؛ تفاوت برجسته این روز با سایر یوم الله‌های دیگر در این است که جوانان و نوجوانان معاصر نقش قابل توجهی و شاید بتوانیم بگوییم نقش اصلی این تحولات را با محوریت حضرت امام (ره) ایفا کردند؛ به همین بهانه میزگردی با عنوان «گفتمان استکبارستیزی در گام دوم انقلاب» در دفتر این رسانه با حضور دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی، استاد حوزه و دانشگاه، دبیر سیاسی انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی و مسئول بسیج دانشگاه شهرکرد برگزار شد؛ در زیر مختصری از این جلسه را از مقابل نگاه‌تان می‌گذارنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استکبارستیزی در دهه ۵۰ یک شعار، ولی امروز یک گفتمان عمیق است

حجت الاسلام محمدرضاعرفانژاد (استاد حوزه و دانشگاه): در جامعه امروز ما بحث استکبارستیزی از یک شعار تبدیل به یک گفتمان عمیق در توده‌های مردمی  شده و همه به این باور رسیده‌اند که کشورهای غربی خیرخواه ملت نبوده و جز تامین منافع خود هدف دیگری ندارند.

تا قبل از مذاکرات برجام برخی حل مشکلات کشور را در گرو جلب رضایت و همراهی با غرب می‌دانستند که پس از بدعهدی و خروج وقیحانه آن‌ها از تعهدات خود، ماهیت استکباری آن‌ها آشکار و همه متوجه شدند که تنها راه پیشرفت کشور اتکا به توان داخل است.

همواره در طول عمر انقلاب اسلامی آبان‌ ماه عجیب و سرنوشت‌سازی برای مردم این مرز بوم بوده است، از شهادت ۵۶ دانش‌آموز در سال ۵۷ تا تسخیر لانه جاسوسی، و امروز هم که شاهد حضور مقتدارانه سپاه پاسداران و جلوگیری از دزدی دریایی آمریکا بودیم.

حماسه روز گذشته سپاه تکرار همان حماسه دانشجویان در 13 آبان و تسخیر لانه جاسوسی بود.

در حال حاضر بیشترین قشری که می‌توانند در مقابل تفکرات استکباری که در برخی از لایه‌های جامعه ما نفوذ کرده قد علم کنند دانشجویان و طلاب هستند که با نگاهی گذرا به خوبی متوجه رشد و بالندگی فکری آن‌ها نسبت به دوره‌های قبل می‌شویم و خوشبختانه شاهدافزایش کمی و کیفی دانشجویان تشکیلاتی شده‌ایم.

دستگاه‌های حاکمیتی نیز لازم است برای حل مشکلات معیشتی، ازدواج و مسکن و ... این قشر متفکر جامعه اقداماتی موثر انجام داده تا با فراق‌بال بیشتری در جهت کسب علم و تبیین گفتمان استکبارستیزی در جامعه فعالیت‌های اثرگذار داشته باشند.

پوریا حشمتی (دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی): همواره در طول عمر انقلاب اسلامی عده‌ای تمام تلاش خود را بر فراموشی وقایعی چون ۱۳ آبان داشته‌اند که با تلاش جنبش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی این امر محقق نشد و ۱۳ آبان از صرف یک واقعه تبدیل به یک گفتمان ناب در میان آحاد جامعه ما شده است.

اقدام دانشجویان د و دانش‌آموزان در ۱۳ آبان ۵۷ و ۵۸ احساسی نبود و کاملا عقلانی بود

اگر به ۱۳ آبان سال‌های ۵۷ و ۵۸ برگردیم متوجه خواهیم شد اقدامات دانش‌آموزان و دانشجویان به هیچ عنوان از روی احساسات نبوده بلکه یک اقدام کاملا عقلانی و بر مبنای اندیشه و تفکر صورت پذیرفته و نباید اجازه داد با گذشت زمان این تفکرات و اندیشه‌ها از خاطر فراموش و عده‌ای از روی غرض‌ورزی حوادث اوایل انقلاب را تحریف کرده و از یادها پاک کنند.

این وظیفه خطیر در طول بیش از ۴۰ سالی که از انقلاب اسلامی می‌گذرد بر عهده جنبش‌های دانشجویی بوده و از الان به بعد هم عنصر موثر در مبارزه با استکبار که اکنون با شیوه‌های جدیدی همچون جنگ نرم و فرهنگی به میدان آمده کماکان جنبش‌های دانشجویی هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند.

رسالت امروز جریان دانشجویی گفتمان‌سازی در جهت استکبارستیزی است

متاسفانه در این ۲ سال شیوع ویروس کرونا عملا مراسمات ۱۳ آبان تعطیل و ادامه مسیر گفتمان‌سازی در جهت استکبارستیزی با رکود نسبی همراه بود که باید مجددا دانشجویان روی این مسئله سوار شوند و نگذارند بدخواهان نظام و انقلاب از این رکود نسبی سوءاستفاده کرده و در تلاش برای پاک کردن حافظه تاریخی ملت قدمی بردارند.

دانشجو تفکرساز جامعه است و می‌طلبد تشکل‌های دانشجویی به عنوان حلقه‌های میانی بین مردم و حاکمیت در بحث تبیین گفتمان انقلاب اسلامی و تشریح اقدامات استکباری و استعماری غرب قوی‌تر از گذشته عمل کرده و خود را از نظر علم و اطلاعات ارتقا دهند.

توطئه‌های مجازی استکبار باید برای مردم تبیین شود

مریم مهری (بیر سیاسی انجمن اسلامی مستقل علوم پزشکی): در حال حاضر استکبار با لباسی نو و شیوه‌هایی جدید به سراغ نابودی فرهنگ غنی انقلاب اسلامی ما آماده و نیاز است همراه با رشد علم و تکنولوژی دانشجویان که همواره در خط مقدم مبارزه بوده‌ و هستند ارتقا یافته و با قدرتی مضاعف در این حوزه فعالیت کنند.

از جمله مصداق‌های بارز حضور استکبار در فضای مجازی است که به خوبی شاهدیم چطور آزادی بیان، صحبت و نشر تفکرات بزرگان انقلاب اسلامی همچون سردار سلیمانی عزیزمان را از مردم گرفته و تلاش دارند با تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی و جلب توجه جوانان ما به سرگرمی‌های باطل به جامعه ما آسیب بزنند.

حوزه و دانشگاه تمرکز بیشتری بر کادرسازی داشته باشند

از جمله مسائلی که باید برای مقابله با شیوه‌های جدید استکباری مورد توجه قرار گیرد حمایت‌های معنوی از دانشجویان و افزایش تمرکز حوزه و دانشگاه بر کادرسازی و رشد علمی و تشکیلاتی آن‌ها است.

متاسفانه برخی‌ها هنوز متوجه قدرت و اعتبار جنبش‌های دانشجویی نیستند و در مواجهه با هر نقد و پیگیری دانشجویان با روحیه‌ای سرکوب‌گرانه برخورد می‌کنند

 

متاسفانه برخی از مسؤولان بعد از گذشت سال‌های متمادی از عمر انقلاب هنوز متوجه قدرت و اعتبار جنبش‌های دانشجویی نیستند و در مواجهه با هرنقد و پیگیری دانشجویان با روحیه‌ای سرکوب‌گرانه برخورد می‌کنند که این مسئله یک آسیب بزرگ برای جامعه رو به رشد ما خواهد بود که باید اصلاح شود.  

باید این حقیقت را بپذیریم که اگر از نخبگان دانشجویی حمایت‌های موثر نشود و آن‌ها برای تامین معیشت خود مجبور به دور شدن از فضای تشکیلات شوند کشور در آینده‌ دچار بحران‌های جبران‌ناپذیری خواهد شد زیرا نیرو فکری و نخبه جامعه ما از دست رفته و فرصتی برای رشد و ارتقای خود متناسب با تغییر شیوه‌های فعالیت استکبار پیدا نکرده است.

مذاکره با غرب هم نتوانست موجب قبح‌زدایی از چهره استکبار شود

در برهه‌ای از زمان عده‌ای با طرح مذاکره و برجام سعی در تطهیر چهره استکبار کردند و با بروز مشکلات جدی اقتصادی تلاش شد این فکر و تحلیل غلط در جامعه تسری یابد که راه نجات کنار آمدن با غرب است که خوشبختانه با تلاش همین جنبش‌های مطالبه‌گر و نخبه دانشجویی این امر محقق نشد و بسیاری از مردم بر اهداف پشت پرده غرب واقف شدند لذا حضور و حمایت از دانشجویان و نخبگان مطالبه‌گر امری ضروری و مهم است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

علی صادقی (مسئول بسیج دانشگاه شهرکرد): همانطور که به گفته شهید بهشتی دانشجو موذن جامعه است و اگر نمازش قضا شود نماز امتی قضا خواهد شد اگر نخبگان ما از حق‌طلبی جا مانده و به دلیل نقصان در برخی از ساختارها درگیر حواشی شوند آسیب این مسئله به جامعه سرازیر خواهد شد.

باید همه ما این مسئله را درک کنیم که مبارزه با استکبار هرگز پایان نیافته و پایان نخواهد یافت و همانطور که دشمن با راه‌های نوین  تجهیزات نو به میدان می‌آید ما هم باید باید خود را از همه نظر ارتقا دهیم

باید همه ما این مسئله را درک کنیم که مبارزه با استکبار هرگز پایان نیافته و پایان نخواهد یافت و همانطور که دشمن با راه‌های نوین  تجهیزات نو به میدان می‌آید ما هم باید باید خود را از همه نظر ارتقا دهیم تا بتوانیم اثرگذاری لازم را داشته باشیم.

متاسفانه در حال حاضر تفکرات استکباری در عمق جامعه و لایه‌های مدیریتی کشور نفوذ کرده که باید قشر نخبه دانشجویی با این تفکرات مبارزه کند و حاکمیت ازاین مبارزات به حق دانشجویان حمایت‌های لازم را داشته باشد.

از لازمه‌های فعالیت‌های دانشجویی و مطالبه‌گرانه رعایت قانون و اشراف بر مسائل حقوقی و اخلاقی است اما اگر دانشجو به دلیل فعالیت‌های مطالبه‌گرانه خود مورد بازخواست قرار گرفته و در برخی از امور همچون استخدام و ... دچار مشکل شود طبیعی است که رکود پیدا کند و از فعالیت‌های او کم شود.

خوشبختانه با گذر زمان دانشجویان رشد خوبی داشته و از بسیاری از مسائل مطلع شده‌اند که این موج مطالبه‌گری که اخیرا به راه افتاده گواه این مسئله است اما باید بیش از پیش سرعت گیرد و امید است در این دولت جوان انقلابی حمایت‌های بیشتری را از دانشجویان دغدغه‌مند را شاهد شویم.

انتهای پیام/68033

 

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان انقلاب اسلامی جامعه جنبش های دانشجویی حوزه و دانشگاه انقلاب اسلامی جنبش های دانش یک گفتمان جامعه ما ۱۳ آبان 13 آبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۶۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود

به گزارش جماران؛ به نقل از مهر، وزیر علوم در دولت اصلاحات تصریح کرد که دانشجوها، استادها و حتی مدیران دانشگاه‌ها در آمریکا به صورت سازمان‌یافته در معرض سرکوب یا فشارهای سیاسی قرار دارند.

«مصطفی معین» وزیر علوم در دولت اصلاحات با اشاره به سرکوب خشن جنبش دانشجویی در آمریکا توسط نیروهای نظامی و امنیتی این کشور، با بیان اینکه ️دانشگاه در کنار رسانه، سینما، اقتصاد و ساختار حکومت، از جمله نهادهای تحت نفوذ صهیونیست‌ها در آمریکا است اظهار کرد: تداوم اعتراض‌های دانشجویی توسط جوانان و دانشجویان آزاده آمریکایی از ملیت‌های مختلف -از جمله جهان سوم- علیه جنایات رژیم صهیونیستی، می‌تواند تأثیر زیادی بر افکار عمومی جامعه آمریکا بگذارد.

استاد پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه اعتراض‌ها در آمریکا حتی می‌تواند امنیت گروه‌های یهودی افراطی را در معرض خطر قرار بدهد، افزود: البته از طرف دیگر این اعتراض‌ها موجب شده تا دانشجوها، استادها و حتی مدیران دانشگاه‌ها به صورت سازمان‌یافته در معرض سرکوب و یا فشارهای سیاسی قرار بگیرند.

معین با بیان اینکه حمایت تمام‌قد دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی منجر به تخریب وجهه بین‌المللی و داخلی آمریکا شده است، گفت: ️صهیونیست‌ها رسوخ عمیقی در ساختار حکومتی آمریکا اعم از مجلس و دولت و دستگاه قضائی دارند و در مقابل، رژیم نامشروع و اشغالگر صهیونیستی هم نماینده و حافظ منافع آمریکا و غرب در منطقه راهبردی و نفت‌خیز خاورمیانه است؛ به خاطر این نقش راهبردی رژیم اشغالگر به تکنولوژی و سلاح‌های پیشرفته، تجهیز شده است.

اعتراض دانشجویان به جنایات صهیونیست‌ها می‌تواند به افکار عمومی جوامع جهت بدهد

وزیر علوم در دولت اصلاحات با اشاره به زمینه‌های شکل‌گیری جنبش دانشجویی در آمریکا گفت: در جوامعی که اختلاف‌های طبقاتی، تبعیض و نابرابری در آن‌ها شدید و ساختار، استبدادی و بدون تشکل‌ها و احزاب و رسانه‌های آزاد است، همواره احتمال بروز جنبش‌های عدالت‌طلبانه و ضد دیکتاتوری از سوی دانشجویان وجود دارد که نمونه‌های اعتراضی آن را می‌توانیم اکنون در آمریکا، آلمان و فرانسه و همچنین در برخی کشورهای اسلامی ببینیم.

معین همچنین با اشاره به اهمیت و تأثیر جنبش جهانی دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: به طور کلی ️در دنیا و همچنین در کشور خودمان، نهاد دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران بخش خصوصی، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتر و در نتیجه تأثیرگذاری بیشتری در یک جامعه برخوردار هستند و اعتراض آن‌ها نسبت به جنایات صهیونیست‌های نژادپرست و تجاوزگر می‌تواند به افکار عمومی جوامع جهت بدهد و به تغییر سیاست‌های دولت‌ها و حتی تغییر آن‌ها منجر شود.

دیگر خبرها

  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • بازدید محسنی اژه‌ای از دستاوردهای نیروی دریایی سپاه
  • بازدید رئیس قوه قضائیه از نمایشگاه دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه در بندرعباس
  • بازدید رئیس قوه قضاییه از نمایشگاه دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه در بندرعباس
  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند
  • فرمانده سپاه: رسما اعلام کردیم که می‌زنیم و همه می‌دانستند؛ این عملیات قابل تکرار است
  • آگاهی دانشجویان آمریکایی از استکبار جهانی به برکت انقلاب اسلامی
  • استثنایی‌ترین تصمیم نظام با حمله به اسرائیل به روایت فرمانده کل سپاه /این عملیات قابل تکرار است /رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند
  • لزوم تبیین گفتمان وعده صادق توسط اساتید دانشگاه 
  • ۳۳۷ سند مالکیت منطقه دوم دریایی سپاه استان بوشهر صادر شد